Voorbeeld van standbouw in Utrecht voor Aluca op VSK 2020 in de Jaarbeurs Utrecht.

Standbouw Utrecht

Geïnteresseerd in standbouw in Utrecht? Als je binnenkort wil meedoen aan een beurs of een beursstand wil laten maken, dan ben je bij Vink aan het juiste adres. Vink heeft als full-service standbouwer al meer dan 35 jaar ervaring op alle grote beurzen van Europa, dus Vink kan je zeker helpen met een mooi standbouwontwerp!

In Utrecht vinden de meeste beursevenementen plaats in de Jaarbeurs, waaronder:

  • Vakantiebeurs
  • Nationale Onderwijstentoonstelling
  • Zorg & ICT
  • BouwBeurs
  • MOTORbeurs Utrecht

Zo ontwikkelt Vink standbouw in Utrecht

Vink levert altijd beursstands op maat. Het maakt daarbij niet uit of het beursevent plaatsvindt in de Jaarbeurs of de Messe Frankfurt; elke klant kan rekenen op een passende service. Hoewel dat maatwerk is, doorloopt elke opdrachtgever wel dezelfde drie fases gedurende de productie van de stand: de ontwerpfase, de productiefase en de realisatiefase.

Voorbeeld van standbouw in Utrecht voor Heliview Conferences & Training op Fleet Mobility Live 2019 in NBC Nieuwegein.

Een beursstand laten ontwerpen

Elke opdracht begint met een briefing van de klant. Hij beschrijft dan naar welke beurs hij gaat, hoeveel vierkante meter de stand moet beslaan en welke doelen hij wil behalen. Eventuele wensen met betrekking tot het uiterlijk van de stand worden dan ook doorgegeven. Op basis van al die info ontwikkelt Vink een ontwerp plus offerte. Als de klant daarmee akkoord gaat, start het productieproces.

De productie van de beursstand

Tijdens de productiefase worden de verschillende onderdelen van de stand zoveel mogelijk prefab voorbereid in de werkplaats. Daarnaast worden eventuele aanvragen bij de beursorganisatie ingediend, zodat alle benodigde faciliteiten op de juiste plek aanwezig zijn tijdens het event.

De montage van de beursstand

De laatste stap in het standbouwproces is het transport en de montage van de beursstand. Op elke plek in binnen- en buitenland bouwen de vakkundige medewerkers van Vink de stand op. Samen met de planning wordt een oplevermoment bepaald, waarna de stand turn-key wordt opgeleverd.

personeel-in-1_1_20180831_170233

Benieuwd wat voor mooie standbouw wij voor jouw bedrijf kunnen realiseren? Bel Menno of vraag direct online een offerte aan!

Deze randzaken regelt Vink ook: je beursstand inrichten

Als full-service standbouwer neemt Vink ook de inrichting van beursstands voor haar rekening. De verlichting en het meubilair zijn daarvan vaak de belangrijkste zaken.

Verlichting in beursstands

De specialisten van Vink integreren beursstandverlichting op een zodanige manier in stands, dat de sfeer die het licht oproept naadloos aansluit op wat de opdrachtgever met de stand wil bereiken. Vink let daarbij op accenten die letterlijk uitgelicht moeten worden en het algehele gevoel dat het licht moet oproepen. Dat Vink dat op een hoog niveau kan doen, wordt geïllustreerd door het feit dat Vinks stand voor Prooff op Orgatecht 2018 werd genomineerd voor stand met het beste gebruik van licht. 

Meubels in beursstands

Vink kan op verschillende manieren meedenken over het gebruik van meubels in een beursstand. Als de klant graag een diep, uitgebreid gesprek wil aangaan met bezoekers, adviseert Vink om comfortabele banken of stoelen in het ontwerp op te nemen. Als een klant juist een snelle doorloop wil, is het aan te raden om hoog meubilair n te plaatsen. Op deze manier doet Vink praktische voorstellen om de gewenste doorstroom in de stand te bewerkstelligen.

Voorbeeld van standbouw in Utrecht voor Metrohm op WoTS 2022 in de Jaarbeurs Utrecht.
Voorbeeld van standbouw in Utrecht voor Nexus op Zorg & ICT 2019 in de Jaarbeurs Utrecht.

Wat kost standbouw?

De kosten van Vinks standbouw variëren sterk, doordat de prijs van Vinks diensten van veel variabelen afhankelijk is: onder andere de grootte van de stand, de hoeveelheid maatwerk, de transportkosten, de inhuur van meubels en de montagekosten. Deze factoren zijn bij iedere opdracht anders. Met de bovenstaande variabelen in gedachten, vallen de kosten per vierkante meter stand meestal uit tussen de 300 en 500 euro.

Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer info over standbouw in Utrecht?

Benieuwd naar meer informatie over standbouw in Utrecht? Vraag een vrijblijvend gesprek aan bij Vink! Vink heeft al honderden beursstands gebouwd op alle grote beursevenementen in Europa en op basis van die ervaring kunnen de specialisten van Vink jou helpen de ultieme beursstand te verwezenlijken. Vul het onderstaande formulier in of bel Bertjan op 0627017120