av_vink-bts_05_lr_1_20180904_130800

Beursverlichting: zo haal je meer uit jouw stand

Beursverlichting is de ultieme tool waarmee je accenten kunt leggen en sfeer kunt creëren in beursstands. Een aantrekkelijk standdesign is volgens Vink niet afdoende om een boodschap over te brengen. De juiste belichting is nodig om echt op te vallen bij het beurspubliek. Hoe dat werkt, legt Vink uit in dit artikel.

35+ Jaar Ervaring in Stands
Actief in Heel Europa
Actief op Alle Grote Beurzen
personeel-in-1_1_20180831_170233

Benieuwd wat voor mooie standbouw wij voor jouw bedrijf kunnen realiseren? Bel Menno of vraag direct online een offerte aan!

Soorten verlichting in beursstands

In de beurswereld worden grofweg drie soorten verlichting toegepast: halogeenlampen, ledlampen en gasontladingslampen. Halogeen- en ledlampen worden veelal gebruikt om kleinere oppervlakken te verlichten, terwijl armaturen met gasontladingslampen meestal worden ingezet voor grote oppervlakken. Om die reden dienen gasontladingslampen vaak als de basisverlichting in beursstands.

De verschillende soorten lampen kunnen op diverse manieren in een beursstand geïntegreerd worden. Denk aan railverlichting, ledstrips, spots voor accentverlichting of displayverlichting. Als opdrachtgevers bij Vink een beursstand ontwerpen, wordt afhankelijk van de accenten en de sfeer die het ontwerp nodig heeft, gekozen voor een bepaalde lamp.

Een voorbeeld van beursstandverlichting op Orgatech 2018 in de Messe Keulen.

Verlichting en sfeer in beursstands

Meestal worden tinten wit licht gebruikt in beursstands. Aan de hand van het gevoel dat een stand moet oproepen, wordt een warme of een koude tint geselecteerd. Er kan ook met gekleurd licht gewerkt worden, maar in de praktijk komt dit in de standbouw niet vaak voor. Het lichtdesign hangt daarbij sterk af van de wijze waarop we de beursstand inrichten.

Beursstandverlichting van Vink

Als full-service standbouwer integreert Vink altijd beursverlichting in haar ontwerpen. De specialisten van Vink proberen dat op een zodanige manier te doen, dat de sfeer die het licht oproept naadloos aansluit op wat de opdrachtgever met de stand wil bereiken. Dat Vink dat op een hoog niveau kan doen, wordt geïllustreerd door het feit dat Vinks stand voor Prooff op Orgatech 2018 werd genomineerd voor stand met het beste gebruik van licht. Bekijk de case hier. 

Een voorbeeld van beursstandverlichting van Vink op TOC 2019 in Ahoy Rotterdam.

Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten over beursstandverlichting?

Benieuwd naar meer informatie over verlichting in beursstands? Vraag een vrijblijvend gesprek aan bij Vink! Op basis van meer dan 35 jaar ervaring op alle grote beurzen van Europa weten de specialisten van Vink precies welke verlichting op welke wijze het beste toegepast kan worden in een beursstand, waardoor we jou zeker kunnen helpen. Vul het onderstaande formulier in of bel Bertjan op 0627017120.