av_vink-bts_05_lr_1_20221214_152200

Duurzame standbouw bij Vink

35+ jaar ervaring in stands
Actief in heel Europa
Actief op alle grote beurzen

Duurzame standbouw wordt een steeds belangrijker onderwerp in de beurssector. Elke organisatie wil zich met het mooiste standbouwontwerp presenteren, maar tegelijkertijd moet dit wel op een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde manier gebeuren. Duurzaamheid in de standbouw heeft grofweg twee componenten: verantwoord materiaalgebruik en hergebruik van stands. Lees hieronder wat dat inhoudt.

Menno-cta
Menno de Haan

Benieuwd wat voor mooie standbouw wij voor jouw bedrijf kunnen realiseren? Bel Menno of vraag direct online een offerte aan!

starwarelogimat2018-2_2_20181212_171959
VERANTWOORDE MATERIALEN

Een duurzame stand begint allereerst bij juist materiaalgebruik. Materiaal is duurzaam als het op een verantwoorde wijze is geproduceerd of als het gerecycled is. Een voorbeeld van verantwoord geproduceerd materiaal is FSC-hout. Dit hout wordt gewonnen uit bossen die de kans krijgen zich te herstellen. Daarom is het duurzaam om dit soort hout in stands te verwerken. Voorbeelden van gerecycled materiaal zijn gerecycled glas of stoffen van gerecyclede PET-flessen.

img_e7657_4_20220406_111708
HERGEBRUIK VAN STANDS

Standbouw is ook duurzaam als een stand of delen daarvan hergebruikt kunnen worden. Een bedrijf dat ervoor kiest om meerdere beurzen in een jaar te bezoeken, kan er bijvoorbeeld voor kiezen om telkens dezelfde stand mee te nemen. Hergebruik kan ook door de onderdelen van een stand telkens weer in te zetten in nieuwe stands. Op die manier wordt verspilling beperkt.

DUURZAME STANDBOUW BIJ VINK

Vink heeft duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan. Allereerst werkt Vink uitsluitend met FSC-gefabriceerd hout. Dit is een belangrijk aspect, aangezien de stands van Vink voor het grootste gedeelte uit hout bestaan. Ten tweede wordt het materiaal uit stands vaak opnieuw gebruikt. Het hout dat de basis vormt van de ene stand, kan namelijk prima als fundament hergebruikt worden in een andere stand. Tot slot adviseert Vink opdrachtgevers soms om met één ontwerp beurzen af te gaan, zodat niet telkens een nieuwe stand gebouwd hoeft te worden. Die aanpak paste Vink onder andere toe bij de stand van Triott Group.