av_vink-bts_05_lr_1_20221214_152200

Modulaire standbouw: de voor- en nadelen volgens Vink

35+ jaar ervaring in stands
Actief in heel Europa
Actief op alle grote beurzen

Modulaire standbouw is de benaming voor beursstands die in verschillende samenstellingen opgebouwd kunnen worden. Deze stands zijn vaak wat eenvoudiger, waardoor opdrachtgevers ze eventueel zelf in elkaar kunnen zetten. Op basis van die feiten wordt vaak beweerd dat modulaire standbouw veel voordelen heeft ten opzichte van traditionele standbouw (houtskeletbouw). Maar is dat ook echt zo? In dit artikel loopt Vink de voordelen van de modulaire standbouw nog eens na.

Menno-cta
Menno de Haan

Benieuwd wat voor mooie standbouw wij voor jouw bedrijf kunnen realiseren? Bel Menno of vraag direct online een offerte aan!

20-0509storck-vinkstandbouw72dpi_3_20210915_114127
MINDER CREATIEVE VRIJHEID BIJ MODULAIRE STANDBOUW

Modulaire stands moeten efficiënt en eenvoudig in elkaar gezet kunnen worden. Hierdoor wordt de vrijheid van ontwerpers en de standinvulling beperkt. De constructie kan niet te groot zijn, omdat de stand dan niet zelf gemonteerd kan worden. Bovendien vereist een modulair standbouwontwerp eenvoud, waardoor ingewikkelde creatieve ideeën niet uitgevoerd kunnen worden. Dit is heel anders in de traditionele standbouw. Doordat deze stands veelal met hout worden gebouwd, is de creatieve vrijheid van ontwerpers nagenoeg oneindig. Hout is namelijk een stuk veelzijdiger en stevig genoeg om grote constructies te dragen.

TRADITIONELE STANDS KUNNEN ÓÓK HERGEBRUIKT WORDEN

Een veelgehoord argument om voor een modulaire stand te kiezen, is de herbruikbaarheid van deze stands. Het klopt dat modulaire stands opnieuw te gebruiken zijn, maar dit is evenzeer het geval bij traditionele stands. Bij Vink gebeurt het regelmatig dat een klant onderdelen van een stand mee naar huis neemt - zoals een beursbalie of een beurswand - zodat de klant die componenten opnieuw kan gebruiken. Het is om deze reden onjuist om te stellen dat herbruikbaarheid een voordeel is van modulaire stands ten opzichte van traditionele stands; ook houtbouw behoort tot duurzame standbouw.

dsc05657_4_20220831_092812
EEN MODULAIRE STAND IS NIET PER SE GOEDKOPER

Een modulaire stand is vaak wat eenvoudiger, waardoor materiaal- en montagekosten lager uitvallen ten opzichte van een traditionele stand. Niettemin is het te eenvoudig om te concluderen dat een modulaire stand daardoor goedkoper is. Een modulaire stand heeft vaak bijvoorbeeld minder impact dan een traditionele stand, waardoor de beursdeelname minder opbrengt. En die montagekosten blijven natuurlijk bestaan, maar bij een modulaire stand draait je eigen personeel ervoor op. Kortom, de lagere prijs van de stand zelf leidt niet automatisch tot een lagere totaalprijs voor je beursdeelname.