av_vink-bts_05_lr_1_20221214_152200

Standbouwontwerp bij Vink: zo pakken wij het aan

35+ jaar ervaring in stands
Actief in heel Europa
Actief op alle grote beurzen

Het ontwerpproces bestaat bij standbouwer Vink uit verschillende fases. Allereerst komt de klant bij Vink met een briefing, waarna een eerste ontwerp en offerte worden gepresenteerd. Daarna volgt een perfectionering van het standbouwontwerp en na goedkeuring van de opdrachtgever wordt het productieproces opgestart. Lees hieronder wat deze stadia uit het proces precies inhouden.

Bertjan-cta
Bertjan Tromp

Benieuwd wat voor mooie standbouw wij voor jouw bedrijf kunnen realiseren? Bel Bertjan of vraag direct online een offerte aan!

19-0353tms-vinkstandbouw72dpi_1_20190227_134100
FASE 1: DE BRIEFING

De briefing van de opdrachtgever is het beginpunt van ieder ontwerp. Die introduceert dan zijn bedrijf en hij vertelt aan welke beurs hij gaat deelnemen. Daarbij geeft hij aan hoeveel vierkante meters hij tot zijn beschikking heeft en op welke plek in de beurshal hij een plek gereserveerd heeft. Dit is de absolute basisinformatie die Vink nodig heeft om een standbouwontwerp uit te werken.

Naast deze gegevens wil Vink van iedere opdrachtgever weten wat het doel is van de beursdeelname, of de opdrachtgever specifieke producten of diensten wil tonen en of er wensen zijn met betrekking tot de rest van de standinvulling.  Uiteraard is het ook van belang om inzicht te krijgen in de huisstijl van de opdrachtgever, zodat deze kan worden doorgevoerd in het standontwerp. Standbouwinspiratie van de klant speelt bij deze fase daarom een grote rol. Pas als al deze informatie inzichtelijk is, kan Vink het ontwerpproces opstarten.

FASE 2: HET STANDBOUWONTWERP EN DE OFFERTE

Ongeveer een maand na de briefing presenteert Vink het eerste ontwerp en de bijbehorende offerte. De opdrachtgever krijgt dan de kans om feedback te geven op dit eerste ontwerp. Komen de functionele eisen goed tot hun recht? Komt de stijl overeen met de identiteit van de opdrachtgever? En ook belangrijk: wat kost standbouw voor de klant? Dit soort vragen kunnen naar voren komen tijdens deze feedbackronde. Na de eerste feedbackronde gaat Vink het ontwerp finetunen, waarna het standbouwontwerp en de offerte worden goedgekeurd. Hierna volgt het productieproces.

vinkstandbouw-ptmd-maisonetobjet2023-parisnord-standphotography2571_1_20230927_114016
FASE 3: VAN ONTWERP NAAR STANDBOUW

Zodra het ontwerp is goedgekeurd, gaat Vink aan de slag met de coördinatie van het project en de productie van de stand. In de werkplaats start de bouw van de de onderdelen en de inhuur van eventuele meubels of andere zaken wordt geregeld. Als de beurs bijna begint, zetten monteurs in de beurshal de stand in elkaar. De beurswanden, -vloeren en -plafonds worden dan zoveel mogelijk prefab aangeleverd vanuit de werkplaats. Op deze manier worden de tekeningen omgezet van ontwerp naar standbouw.