av_vink-bts_05_lr_1_20221214_152200

Standbouw

35+ jaar ervaring in stands
Actief in heel Europa
Actief op alle grote beurzen

Vink is al 40 jaar een bekende naam in de standbouw. Als full-service standbouwer ontwerpen, produceren, transporteren en monteren we stands op alle grote beurzen in heel Europa. Dankzij onze ervaring kunnen we goed meedenken over een succesvolle beursdeelname. Lees hieronder met welke zaken je rekening moet houden als je een stand wil laten bouwen en laat je inspireren door een paar voorbeelden van onze stands.

Menno-cta
Menno de Haan

Benieuwd wat voor mooie standbouw wij voor jouw bedrijf kunnen realiseren? Bel Menno of vraag direct online een offerte aan!

vinkstandbouw-shift4_finaro-money20_202023-amsterdam-standphotography4097-2-lr_1_20230807_163213
STANDBOUWONTWERP

Een standbouwontwerp begint altijd met het aantal beschikbare vierkante meters en het doel van de beursdeelname. Aan de hand van het doel kan de juiste boodschap vastgesteld worden en zo het uiterlijk en de uitstraling van de stand. Elk standbouwproject start bij Vink daarom met een briefing waarin de minimale eisen van het ontwerp worden uiteengezet. Daarna volgen meestal binnen een maand een ontwerp en een offerte. Let wel: Vink maakt daarbij altijd een ontwerp voor een houtbouwstand; we doen niet aan modulaire standbouw.

VAN STANDBOUWONTWERP NAAR REALISATIE
STANDBOUWWANDEN EN MAATWERK

De basis van iedere beursstand is de beurswand. Samen met het beursstandplafond en -vloer vormt de beurswand het skelet, waar vervolgens bijvoorbeeld kasten, opdrukken en objecten aan toegevoegd worden. Vink gebruikt voor de beurswanden, -plafonds en -vloeren doorgaans hout, omdat dit materiaal duurzaam en verantwoord is. Bovendien kan Vink het hout van de basis meestal meerdere malen hergebruiken.

De maatwerkonderdelen van een standbouwontwerp zijn de uniek gebouwde componenten die een standbouwdesign tot leven brengen. Zoals hierboven al beschreven wordt, kunnen dit onderdelen zijn zoals een object of een kast. Afhankelijk van de kwaliteit van de constructie en de boodschap die de stand moet uitdragen, kiest Vink bij de maatwerkonderdelen voor verschillende materialen, zoals hout, kunststof, doek, glas of staal. 

STANDBOUWTAPIJT

In de standbouw worden de vloeren van stands vaak afgewerkt met tapijt. Vink werkt ook, maar niet uitsluitend, met stoffen vloeren. Een tapijt heeft als voordeel dat het bedrukt kan worden, maar soms is een ander materiaal, zoals hout, toepasselijker. Vink kijkt altijd naar de manier waarop een stand gebruikt gaat worden en welk doel de stand moet dienen, om te bepalen welk type vloer het beste bij een stand past.

TRIPLEX IN DE STANDBOUW

Triplex is bij veel standbouwers populair vanwege de stevige kwaliteit, de mogelijkheden van het gladde oppervlak en de betrekkelijk lage prijs van het materiaal. Vanwege deze voordelen wordt zogenaamd ‘standbouwtriplex’ niet alleen in de standbouw toegepast, maar ook in de interieurbouw. Vink werkt eveneens met triplex als het ontwerp van de stand in kwestie dat materiaal vereist.

180-vermeulengroep-infratech23-edu-02_2_20230125_104156
VINKS STANDBOUW OP BEKENDE BEURZEN
STANDBOUW JAARBEURS

De Jaarbeurs in Utrecht is een van de grootste beurslocaties in Nederland. Hier vinden beurzen plaats zoals de ICT & Logistiek beurs, de Vakantiebeurs, de Nationale Onderwijstentoonstelling en de BouwBeurs. Vanwege de vele beurzen die in de Jaarbeurs plaatsvinden, is Vink hier vaak actief.

STANDBOUW AMSTERDAM

In Amsterdam zijn een aantal grote beurslocaties gevestigd: de RAI, de Beurs van Berlage, De Kromhouthal, het Westergasterrein en de Ziggo Dome. Ieder jaar bouwt Vink veel stands voor klanten op deze locaties. Zo heeft Vink in 2021 stands gebouwd op de beurzen Aquatech, Provada, Horecava en IBC.

STANDBOUW ROTTERDAM

De bekendste beurslocatie van Rotterdam is Ahoy. Hier vinden beurzen plaats zoals Pumps & Valves, Europort, Maintenance Next en Infratech. Vink heeft al talloze stands gebouwd op deze locatie voor de bovenstaande events.

KOSTEN STANDBOUW

Wat kost standbouw? Die vraag heeft geen eenduidig antwoord. Zoals bij veel standbouwers is het aantal vierkante meters dat een stand moet dekken van belang, maar daarnaast speelt maatwerk in de prijzen een grote rol. Over het algemeen geldt dat hoe meer maatwerk een ontwerp vereist, hoe hoger de prijs uitpakt.

De kosten van een beursstand kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften en wensen. De prijs van standbouw wordt onder andere bepaald door de grootte van de stand, hoeveelheid maatwerk, transportkosten, inhuur van meubels en de montagekosten. Bij Vink standbouw bedenken wij voor elk budget een passende oplossing.

Standbouwvoorbeelden

Standbouwinspiratie nodig? Bekijk hieronder enkele voorbeelden uit Vinks portfolio.

Prokx op Horecava (RAI Amsterdam)

Payrollbedrijf Prokx vroeg Vink een stand te bouwen op Horecava in de RAI. Veel zitruimte, een grote bar en een opvallende banner waren de minimale eisen. Vink maakte op basis van die briefing een ‘beer point’ waar bezoekers aan alle kanten binnen konden wandelen voor een drankje. Tegelijkertijd garandeerde Vink zichtbaarheid door boven de stand borden te hangen die bezoekers naar de stand lokten.

Voorbeeld van standbouw voor Prokx op Horecava in de RAI Amsterdam.
Westacc Group BV op de Caravan Salon (Messe Düsseldorf)

Westacc produceert en assembleert onderdelen voor caravans, campers en boten. Vink kreeg de opdracht een opvallende stand te bouwen waarin het bedrijf al zijn nieuwe producten kon tonen. Vink ontwierp daarom een stand waarin de beurswanden dienst deden als etalage voor de producten. Daarnaast werden zithoeken gecreëerd, zodat Westacc het gesprek kon aangaan met potentiële klanten.

Voorbeeld van standbouw voor Westacc Group in de Messe Dusseldorf.
Triott Group op Victam (Jaarbeurs Utrecht)

Triott Group is gespecialiseerd in de productietechnologie in de foodsector. Het bedrijf is aanwezig op vele beurzen wereldwijd, dus hergebruik van stands bleek een efficiënte aanpak. Vink bouwde daarom een stand van 300 vierkante meter waarvan de materialen voor een groot deel opnieuw gebruikt konden worden op volgende beurzen. Deze werkwijze was een vorm van duurzame standbouw en garandeerde consistentie en herkenbaarheid voor Triott in het hele beurscircuit.

Voorbeeld van standbouw voor Triott Group op Viv-Victam 2022 in de Jaarbeurs Utrecht.

Notice: Undefined index: page in /home/vinknettuq/domains/vink.net/public_html/inc/page/addons/related-element-below.php on line 93

Meer info over Standbouw

Benieuwd naar meer informatie over Standbouw? Vraag een vrijblijvend gesprek aan bij Vink! Vink heeft al honderden beursstands gebouwd op alle grote beursevenementen in Europa en op basis van die ervaring kunnen de specialisten van Vink jou helpen de ultieme beursstand te verwezenlijken. Vul het onderstaande formulier in of bel Bertjan op 0627017120

Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.