av_vink-bts_05_lr_1_20221214_152200

Beursstand­aankleding: de best practices volgens Vink

35+ jaar ervaring in stands
Actief in heel Europa
Actief op alle grote beurzen

Als full-service standbouwer weet Vink hoe belangrijk een juiste beursstandaankleding is. Als de specialisten van Vink een beursstand ontwerpen, worden het design en de randzaken gevat als één geheel om een totaalervaring te bieden. Om te helpen die totaalervaring te verwezenlijken, deelt Vink in dit artikel de best practices op het gebied van beursaankleding.

Bertjan-cta
Bertjan Tromp

Benieuwd wat voor mooie standbouw wij voor jouw bedrijf kunnen realiseren? Bel Bertjan of vraag direct online een offerte aan!

001_pgl4030_1_20181012_142731
1. KLEED DE BEURSSTAND AAN MET MEUBILAIR DAT DE GEWENSTE DOORSTROOM ONDERSTEUNT

Meubilair in een beursstand heeft in grote mate invloed op de doorstroom van bezoekers. Daarom raadt Vink opdrachtgevers altijd aan van tevoren na te denken over de gesprekken die ze met bezoekers willen voeren. Voor lange, diepe gesprekken kunnen het beste comfortabele stoelen en banken geplaatst worden. Als een snelle doorloop de voorkeur heeft, is hoog meubilair, zoals een bar met krukken, de juiste keus.

2. VERLEID BEZOEKERS MET ETEN EN DRINKEN

Naast een design met wauw-effect zijn eten en drinken bij uitstek een manier om bezoekers naar een stand lokken. Bovendien helpt een versnapering bezoekers even vast te houden, zodat ondertussen een gesprek gestart kan worden over een product of dienst. Vink raadt wel altijd aan om eten en drinken aan te bieden die bij de stand en en de betreffende opdrachtgever passen, zodat de stand en de aankleding een memorabele totaalervaring bieden.

18-2953prooff-vinkstandbouw_3_20181210_161914
3. VERLICHTING KAN NIET LOS WORDEN GEZIEN VAN HET ONTWERP EN DE BEURSSTANDAANKLEDING

Een mooi ontwerp voor een stand komt pas echt tot leven met de juiste beursstandverlichting. En dat gaat verder dan een spotje hier en een lichtbak daar. Verlichting kan namelijk een bepaalde sfeer oproepen die het ontwerp ondersteunt. Om die reden is verlichting een standaardonderdeel van alle beursstandontwerpen van Vink.

4. DEEL INFORMATIE OP PAPIER EN MONDELING

Het is een inkoppertje om informatie over een product of dienst via flyers en brochures aan te bieden in een stand. Bezoekers kunnen dan thuis nog eens rustig nalezen wat een organisatie aanbiedt. De beste manier om informatie te delen, is volgens Vink echter het mondelinge verkooppraatje. In een gesprek kunnen namelijk meteen vragen beantwoord worden en de juiste dingen verteld worden om bezoekers over te halen. Om te zorgen dat de juiste snaar geraakt wordt, adviseert Vink klanten altijd om met medewerkers een beurstraining te volgen.