av_vink-bts_05_lr_1_20221214_152200

Beursstands

35+ jaar ervaring in stands
Actief in heel Europa
Actief op alle grote beurzen

Vink bouwt al 40 jaar beursstands op maat op alle grote beurzen van Europa. Door onze jarenlange ervaring als full-service standbouwer kunnen wij iedere klant ontzorgen op het gebied van ontwerp, de keuze voor materialen, inrichting van de stand, montage en transport. Benieuwd hoe wij de perfecte beursstand bouwen? Lees snel verder en ontdek ons proces!

Bertjan-cta
Bertjan Tromp

Benieuwd wat voor mooie standbouw wij voor jouw bedrijf kunnen realiseren? Bel Bertjan of vraag direct online een offerte aan!

20-0509storck-vinkstandbouw72dpi_3_20210915_114127
ONS PRODUCTIEPROCES

Zodra een klant ons de opdracht geeft een beursstand te maken, werken we in drie fases naar het eindresultaat: de ontwerpfase, de productiefase en de realisatiefase.

ONTWERPFASE

Als wij een beursstand ontwerpen, beginnen we altijd met de briefing van de klant. De opdrachtgever beschrijft naar welke beurs hij gaat, het aantal vierkante meters dat hij ter beschikking heeft en welke doelen hij wil behalen. Op basis van die info ontwikkelen we vervolgens een ontwerp en we maken een offerte op.

Doordat Vink een full-service standbouwer is, kan de klant rekenen op verrassende designs die realistisch en in detail uitgewerkt worden. Vink heeft namelijk zelf de ontwerpers in dienst om ieder idee professioneel uit te werken. Een ontwerp wordt, inclusief een eerste revisieronde, altijd kosteloos gemaakt.  

PRODUCTIEFASE

Nadat het ontwerp en de offerte akkoord zijn, start vink de productie en de coördinatie daarvan op. De verschillende onderdelen van de stand worden zoveel mogelijk prefab voorbereid en klaargezet in de werkplaats. Ook worden na akkoord de aanvragen bij de beursorganisatie ingediend, zodat alle benodigde faciliteiten op de juiste plek worden aangevraagd. 

REALISATIEFASE

Tijdens de realisatiefase wordt de stand opgebouwd door vakkundige medewerkers. Het maakt daarbij niet uit of de beursstand gemonteerd moet worden in het binnen- of buitenland, want Vink is op alle grote beurzen van Europa actief. Samen met de planning wordt een oplevermoment bepaald en de stand wordt turn-key opgeleverd. Daarna wenst Vink de opdrachtgever veel succes!

20-0297aluca-vinkstandbouw72dpi_1_20200219_140340
ONDERDELEN EN MATERIALEN IN BEURSSTANDS

Tijdens de ontwerpfase denken de specialisten van Vink kritisch na over een optimaal gebruik van materialen om een praktische en opvallende stand neer te zetten. We gaan voor maatwerk en materialen van premium kwaliteit om de wanden, plafonds en vloeren in jouw stand goed op te bouwen. 

ONDERDELEN

Beursstandwanden, -plafonds en -vloeren zijn de basisonderdelen van iedere stand. Deze componenten vormen samen het skelet waar de unieke onderdelen van de stand op gebouwd worden. Vink produceert de wanden, plafonds en vloeren uit FSC-gefabriceerd hout, omdat dit materiaal duurzaam en verantwoord is en meerdere malen hergebruikt kan worden. Voor de beursstandvloeren maakt Vink ook wel gebruik van tapijt en andere materialen.

MATERIALEN 

Zoals we hierboven beschrijven, bouwt Vink in de basis houten beursstands waar vervolgens maatwerkonderdelen op gemonteerd worden. Bij deze unieke maatwerkonderdelen passen we alle mogelijke typen materialen toe, uiteraard afhankelijk van het design en het beoogde gebruik van de stand. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan kunststof, staal, glas, doek en nog veel meer.

MAATWERK

De unieke onderdelen van een stand noemt Vink de maatwerkonderdelen. Voorbeelden hiervan zijn full-colour prints op de wanden, het maatwerkmeubilair, zoals een bar of presentatiemeubel, of een opvallend object aan het plafond. Dit zijn de onderdelen die Vink voor elke klant nieuw ontwerpt en maakt.

img_2513_4_20210223_142019
RANDZAKEN DIE VINK OOK REGELT

Naast het ontwerp, het transport en de montage regelt Vink ook de beursstandaankleding. De juiste verlichting en passend meubilair zijn bijvoorbeeld essentieel om van jouw stand een succes te maken. Ook kan Vink meedenken over de informatieverstrekking in jouw beursstand.

VERLICHTING

Vink integreert beursstandverlichting in iedere stand. Met de juiste verlichting zorgt Vink ervoor dat producten en/of specifieke onderdelen op een passende manier uitgelicht worden en dat accenten op de juiste plek worden gelegd. Om deze reden is verlichting een niet te onderschatten element in iedere maatwerkstand.

MEUBILAIR

Vink kan op verschillende manieren met de klant meedenken over meubels in een beursstand. Als de klant graag een diep, uitgebreid gesprek wil aangaan met bezoekers, adviseert Vink om comfortabele banken of stoelen in het ontwerp op te nemen. Als een klant juist een snelle doorloop wil, is het aan te raden om hoog meubilair te plaatsen. Op deze manier kunnen opdrachtgevers slim hun beursstand inrichten met behulp van Vinks praktische voorstellen.

INFORMATIEVERSTREKKING

Tot slot kan Vink aanbevelingen doen over de verstrekking van informatie in een beursstand. Dat kan door middel van print of via audiovisuele presentaties, maar persoonlijk contact is key. Vink raadt klanten vaak aan om een beurstraining te volgen voorafgaand aan de beurs. Een goed getraind beursteam zorgt namelijk voor gemiddeld 50% meer leads. Dat, samen met een attractieve stand en een actieve follow-up, maakt de beursdeelname 100% effectief!

img_e7657_4_20220406_111708
EEN BEURSSTAND KOPEN BIJ VINK

Ben je geïnteresseerd in een beursstand van Vink? Hieronder lees je wanneer Vink de juiste keuze is voor jouw bedrijf en wat een beursstand van Vink jou ongeveer zal kosten.

EEN BEURSSTANDBOUWER KIEZEN

Voor elke klant die graag ontzorgd wil worden en service en hoge kwaliteit verwacht, is Vink een adequate keus. Vink neemt namelijk zowel voor als na jouw event de volledige realisatie uit handen. Vink regelt het ontwerp, de bouw, de montage, het transport en de afbouw. Tegelijkertijd laat eerder werk zien dat Vink hoge kwaliteit levert tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook het hoge servicelevel zorgt ervoor dat klanten bij Vink blijven terugkomen.

WAT KOST EEN BEURSSTAND?

De prijs van een beursstand is afhankelijk van diverse factoren. Vanzelfsprekend is het aantal vierkante meters dat een beursstand moet dekken van belang. Daarnaast hebben de maatwerkonderdelen een groot aandeel in de kosten. Over het algemeen geldt: hoe meer maatwerk een stand bevat, hoe hoger de prijs uitvalt.

Verder bepalen de locatie, de (de)montagekosten en de inhuur van bijvoorbeeld meubels en audiovisuele ondersteuning de hoogte van de prijs. Omdat al deze aspecten voor iedere opdracht anders zijn, hanteert Vink geen vaste prijs per vierkante meter. Wel kan met inachtneming van de bovenstaande factoren gezegd worden dat de prijs per vierkante meter meestal uitvalt tussen de 300 en 500 euro.

Beursstandinspiratie voor jouw volgende event

Benieuwd naar de beursstands die Vink eerder heeft gebouwd? Hieronder delen we een aantal projecten ter inspiratie.

Prokx op Horecava (RAI Amsterdam)

Payrollbedrijf Prokx vroeg Vink een stand te bouwen op Horecava in de RAI. Veel zitruimte, een grote bar en een opvallende banner waren de minimale eisen. Vink maakte op basis van die briefing een ‘beer point’ waar bezoekers aan alle kanten binnen konden wandelen voor een drankje. Tegelijkertijd garandeerde Vink zichtbaarheid door boven de stand borden te hangen die bezoekers naar de stand lokten.

Voorbeeld van een beursstand voor Prokx op Horecava in de RAI Amsterdam.
Westacc Group BV op de Caravan Salon (Düsseldorf)

Westacc Group produceert en assembleert onderdelen voor caravans, campers en boten. Vink kreeg de opdracht een opvallende stand te bouwen waarin het bedrijf al zijn nieuwe producten kon tonen. Vink ontwierp daarom een stand waarin de beurswanden dienst deden als etalage. Daarnaast werden zithoeken gecreëerd, zodat Westacc gesprekken kon voeren met potentiële klanten.

Voorbeeld van een beursstand voor Westacc in de Messe Dusseldorf.
Triott Group op Victam (Jaarbeurs Utrecht)

Triott Group is gespecialiseerd in de productietechnologie in de foodsector. Het bedrijf is aanwezig op vele beurzen wereldwijd, dus hergebruik van stands bleek een efficiënte aanpak. Vink bouwde daarom een stand van 300 vierkante meter waarvan de materialen voor een groot deel opnieuw gebruikt konden worden op volgende beurzen. Deze werkwijze was duurzaam en garandeerde consistentie en herkenbaarheid voor Triott in het hele beurscircuit.

Voorbeeld van een beursstand voor Triott Group op Viv-Victam 2022 in de Jaarbeurs Utrecht.