av_vink-bts_05_lr_1_20221214_152200

Hierom zijn houten beursstands de beste keus

35+ jaar ervaring in stands
Actief in heel Europa
Actief op alle grote beurzen

Vink gebruikt voornamelijk hout in haar beursstands. Houtbouw heeft namelijk grote voordelen ten opzichte van andere materialen. Maar waarom is dat zo? In dit blog legt Vink uit wat die grote voordelen zijn van houten beursstands.

Menno-cta
Menno de Haan

Benieuwd wat voor mooie standbouw wij voor jouw bedrijf kunnen realiseren? Bel Menno of vraag direct online een offerte aan!

19-3396logiztikalliance-vinkstandbouw72dpi_1_20200102_150514
HOUTEN BEURSWANDEN ZIJN DE BASIS VOOR GROTE MOGELIJKHEDEN

Vink bouwt de basis van iedere stand met houten beurswanden, -plafonds en -vloeren. Op dit skelet worden vervolgens de maatwerkonderdelen bevestigd. Voorbeelden hiervan zijn etalages, plafondobjecten, beursstandverlichting en opdrukken. Dankzij het stevige fundament van hout, hebben ontwerpers veel vrijheid om bij de maatwerkonderdelen originele ideeën uit te werken.

16-0636---lumiparts---vink-standbouw_7_20180821_141551
HOUT IN BEURSSTANDS GAAT GOED SAMEN MET ANDERE MATERIALEN

Ook in de maatwerkonderdelen past Vink veel hout toe. Het voordeel is daarbij dat hout goed samengaat met andere materialen, zoals kunststof, glas en staal. Hout en staal kunnen bijvoorbeeld gecombineerd worden om een mooie kast te bouwen.

HOUTEN BEURSSTANDS ZIJN DUURZAAM

Allereerst werkt Vink uitsluitend met FSC-gefabriceerd hout. Dat betekent dat al het hout dat Vink gebruikt op een verantwoorde wijze is geproduceerd. Zo wordt FSC-hout gewonnen uit bossen die de kans krijgen zich te herstellen. Ten tweede gebruikt Vink het hout uit haar stands vaak opnieuw. Op die manier kan het materiaal gerecycled worden en wordt verspilling beperkt.

VOORBEELD VAN EEN HOUTEN BEURSSTAND

Lumniparts heeft Vink een beurstand laten ontwerpen voor events in de Jaarbeurs en de Messe Frankfurt. Deze stand is een goed voorbeeld van de manier waarop Vink hout gebruikt. De stand vormde een ruimte waarin de ledlijnen van Lumiparts op speelse wijze terugkwamen, met als middelpunt houten werktafels waarop Lumiparts armaturen en verlichtingsoplossingen kon demonstreren. Deze stand illustreert hoe hout kan samenwerken met de producten van de opdrachtgever.